Луценко зробив гучну заяву про Іловайську трагедію: опубліковано відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко зробив гучну заяву про Іловайську трагедію: опубліковано відео

Луценко зробив гучну заяву про Іловайську трагедію: опубліковано відео

Генеральний прокурор Юрій Луценко під час виступу в парламенті запропонував депутатам оформити доступ до державної таємниці, щоб мати можливість ознайомитися з результатами розслідування та експертизи щодо Іловайської трагедії, яка сталася в серпні 2014 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"З огляду на значний суспільний запит на встановлення істини в цій справі відносно винних, ГПУ звертається до всіх без винятку депутатів із пропозицією оформити в установленому законодавством порядку допуск до державної таємниці, і ті депутати, які його будуть мати і захочуть, зможуть ознайомитися з матеріалами і висновками експертів у цій справі", - сказав Луценко.
На його думку, це дозволить розповісти народу об'єктивну істину в цій справі.
"Ознайомлення депутатів з висновками експертів дозволить в цілому без порушень закону донести народу об'єктивну істину в цій справі, припинивши фальсифікації і поличні ігрища на крові наших героїв", - підкреслив генпрокурор.
Він повідомив, що на завершальному етапі проведення судово-комплексної-комісійної-військової експертизи, висновок якої очікується в першій половині серпня поточного року.
"На основі документів експерти встановили, хто і як командував військами на цьому напрямку, хто віддавав накази і хто не віддав життєво необхідних наказів. Експерти завершують свою роботу. Я запрошую всіх депутатів оформити перепустки", - сказав Луценко і попросив голову Ради Андрія Парубія швидше подати списки депутатів, які бажають оформити доступ до держтаємниці.




У свою чергу Парубій зазначив, що обов'язково все списки передасть до Генпрокуратури і Верховна Рада обов'язково максимально приєднається до розслідування трагедії.


Раніше

Юрій Луценко розповідав, що в серпні 2014 між Іловайськом і Києвом був тільки один батальйон, що могло б дати можливість президенту Росії Володимиру Путіну захопити українську столицю

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?