Аваков детально пояснив плюси нових ID-паспортів в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков детально пояснив плюси нових ID-паспортів в Україні

Аваков детально пояснив плюси нових ID-паспортів в Україні

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував ухвалений Верховною Радою закон про запровадження внутрішніх біометричних паспортів і розповів про плюси нових ID-документів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
"Якщо коротко - цей закон ще на крок наблизив нас до безвізового режиму з ЄС. Власне, без прийняття цього Закону України безвізовий в'їзд наших громадян неможливий в принципі. Чому введення внутрішніх паспортів нового типу впливає на рішення ЄС? Тому що ця система дозволить належним чином формувати Єдиний державний демографічний реєстр, в якому вся інформація про видані громадянину документи буде зведена в загальну базу даних для повної ідентифікації особи, оформлення, видачі, обміну, визнання недійсним та знищення документа, що посвідчує особу, реєстрації місця проживання чи місця перебування", - написав Аваков.
Глава МВС перерахував плюси переходу на ID-паспорти.

  • "Закон 3224 відкриває можливість для всіх громадян України отримувати замість внутрішнього паспорта старого зразка (книжечки) ID-карти, які з січня нинішнього року видавалися тільки 16-річним українцям. Тепер ID-карти, що засвідчують особу, отримуватимуть всі громадяни, починаючи з 14 років. З цього ж віку на чіп паспорта будуть записуватися в цифровому вигляді відбитки пальців - при отриманні внутрішнього документа за бажанням, при оформленні закордонного паспорта - обов'язково".

  • "Перша ID-карта 14-річним буде оформлятися безкоштовно".

  • "На чіп документа буде записуватися цифровий підпис громадянина - закон визначає, що відкриття ЄЦП буде безкоштовним".

  • "Впровадження ID-карти - потужний заділ розвитку на десятиліття вперед, чіп можна доповнювати різними сучасними сервісами - можливістю електронного голосування, наприклад, або отримання адмінпослуг в режимі онлайн ... Та хіба мало, які можливості ще з'являться в майбутньому цифровому світі?"

  • "Місцеві ради отримали право самостійно визначати категорії громадян, які звільняються від оплати адмінпослуг за оформлення паспорта - наприклад, учасники АТО, діти-сироти тощо; вони ж тепер мають можливість компенсувати цим громадянам вартість виготовлення документа;

  • "Нові паспорти набагато краще захищені як від підробки, так (за рахунок чіпа і Єдиного реєстру) від несанкціонованого використання - все ж чули про кредити, оформлені за вкраденими паспортами і спричинені цим неприємності".

  • "Тепер оформляти і видавати внутрішні і закордонні паспорти будуть і ЦНАП (Центри Надання Адміністративних Послуг) і відділення ДМСУ, що істотно розширить охоплення населення, знизить черги і, відповідно, прибере корупційну годівницю. Міграційна служба в обох випадках стає бек офісом - за нею залишається віддалене підтвердження інформації в Єдиному реєстрі".


"Якщо ми зараз не зробимо цю технологічну революцію, не підтягнемося до сучасного світу - ми ризикуємо відстати назавжди! Нові високотехнологічні посвідчення особи несуть в собі великий заділ для розвитку. ID-карти - це серйозна і потрібна інвестиція в майбутнє!", - зазначив міністр.


Нагадаємо,

видача електронних паспортів громадян України почалася на початку 2016 року

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?