Привозили Гіркіна, тепер йдуть на Київ: названі чотири небезпеки хресної ходи на столицю
Категорія
Україна
Дата публікації

Привозили Гіркіна, тепер йдуть на Київ: названі чотири небезпеки хресної ходи на столицю

Привозили Гіркіна, тепер йдуть на Київ: названі чотири небезпеки хресної ходи на столицю
Джерело:  online.ua

Хресної ходи Української православної церкви Московського патріархату, яка з двох сторін йде на Київ, варто побоюватися одразу з чотирьох причин. Зокрема варто згадати, що саме УПЦ МП привозила до столиці майбутнього ватажка бойовиків ДНР Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в числі охоронців "Дарів волхвів" в січні 2014 року.


Про це заявив в інтерв'ю ONLINE.UA архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду УПЦ Київського патріархату Євстратій (Зоря):


"Перше

: все більше людей розуміють, яку роль в Україні відіграє церква Московського патріархату. Ця хода офіційно оголошена як акція миру, єднання України, але, насправді, вона розділяє країну. Є багато людей, які просто бояться дій МП. Вони бояться, що під виглядом хресної ходи можуть прийти люди на кшталт Гіркіна. Адже, коли привозили «Дари волхвів», цю псевдореліквію, в Україну, то в охороні був Гіркін.


Московський патріархат зробив багато для анексії Росією Криму. Потім на блокпостах бойовиків перед Слов'янськом (в 2014 році, - ONLINE.UA) стояли бабусі з іконами. Виводило їх туди теж місцеве духовенство Московського патріархату. На Донбасі в храмах були склади зброї, про що є багато свідчень, тобто МП логістично допомагав російським військовим структурам. На початковому етапі окупації Криму і Донбасу їх священики відкрито допомагали окупантам. Таке не може не турбувати.


Друге

: якщо ця хода за мир і єднання, то питання: а з ким? За логікою московської церкви, це хода за єднання з «русскім міром», за єдність з Московським патріархатом і за «Святу Русь». МП просто втратив комунікацію з українським суспільством. Вони не пояснюють своїх дій так, щоб їх розуміли. Чому? Тому що після приходу до влади митрополита Онуфрія розігнали команду, яка займалася інформаційною діяльністю при митрополиті Володимирі. Тримати зв'язок з українським суспільством безконфліктним чином у них не виходить. Є прірва між громадською думкою в Україні і МП.


Третє

: церква Московського патріархату об'єднує тільки себе. Вони люблять тезу про те, що вони - єдина церква, яка об'єднує схід і захід. Їх хресна хода так і запланована. Одна колона вийшла зі Святогірська Донецької області, а інша - з Почаєва Тернопільської області. Йдуть на Київ. Але, насправді, їх «об'єднання країни» - це щось на зразок того, як колись Партія регіонів об'єднала Україну. Вони об'єднують своїх прихильників, а Україну - розділяють.



Четверте

: в хресній ході МП закладена лукава думка. Хода за мир проти війни. Але як Московський патріархат інтерпретує війну на Донбасі? Як війну України та Росії? Ні. Митрополит Онуфрій в одному зі своїх інтерв'ю сказав, що в Україні «громадянська війна»...



Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA найближчими днями


Олександр Куриленко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?