Розслідування загибелі MH17: з'явилися фото проведеного в Україні експерименту
Категорія
Україна
Дата публікації

Розслідування загибелі MH17: з'явилися фото проведеного в Україні експерименту

Розслідування загибелі MH17: з'явилися фото проведеного в Україні експерименту
Джерело:  online.ua

У столиці фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) разом з представниками Міністерства юстиції провели натурний експеримент з розслідування катастрофи рейсу MH17 в липні 2014 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Новости Донбасса ».
Відзначається, що повноцінний натурний слідчий експеримент був реалізований в Україні вперше.
«Аналогів подібним експериментам на території нашої держави до сих пір не проводилося, і лише співпраця українських та іноземних експертів дозволила втілити задум у життя», - йдеться в повідомленні КНДІСЕ.
Провели експеримент в Павлограді Дніпропетровської області, де заздалегідь було підготовлено все необхідне для моделювання вибуху, який стався з літаком рейсу МН17.
Були виділені оригінальні бойові ракети комплексу «Бук». Модель кабіни пілотів і елементи обстановки розміщувалися на двох окремих дослідних майданчиках. На тій же локації експерти встановили і налагодили роботу фото- і відеозасобів і 3D сканування об'єктів.
Під час реалізації експерименту фахівці візуалізували вплив вибуху бойової частини ракети на корпус літака, визначали область розльоту вражаючих елементів бойової частини і ракети, кількості і щільності покриття ними модельованої кабіни пілотів і досліджували зміни траєкторії польоту вражаючих елементів після їх зустрічі з корпусом літака.



Дані, отримані за результатами експерименту, будуть використані для уточнення місця пуску і траєкторії ракети, якою був збитий Boeing 17 липня 2014 року на Донбасі.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерти Bellingcat опублікували неспростовні докази перевезення російського "Бука" по території Донбасу в день аварії малайзійського Boeing рейсу МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?