У Луценка завели справу на Ляшка через скандальний ролик: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луценка завели справу на Ляшка через скандальний ролик: опубліковано відео

У Луценка завели справу на Ляшка через скандальний ролик: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Генеральна прокуратура завела кримінальну справу стосовно лідера Радикальної партії Олега Ляшка на підставі поширеного в мережі відео, де Ляшко нецензурно загрожує прокурору Чернігівської області Віктору Носенку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря Генпрокурора Юрія Луценка Лариси Сарган.
«Неофіційно. Гнути мати і обкладати х * ми посадову особу легко. Важко - відповісти за це за статтею КПК. Так, пан радикальний лідер?», - написала Сарган.
«Офіційно. 15.07.2016 в засобах масової інформації поширений відеозапис погроз народного депутата України Олега Ляшка на адресу прокурора Чернігівської області.
Цього ж дня Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України за цими повідомленнями в порядку ст. 214 КПК України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за цим фактом за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 345 КК України (погроза насильством щодо працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) та ч. 1 ст. 343 КК України (вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення)», - також написала Сарган.
«Зараз проводяться невідкладні слідчі і процесуальні дії, спрямовані на встановлення істини і забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування відповідно до вимог ст. ст. 2, 9, 28 КПК України.
Зокрема, до Верховної Ради України направлено лист і повістки про виклик народних депутатів України, які з наявних матеріалів можуть бути свідками скоєння злочину, для проведення слідчих і процесуальних дій з їх участю», - також сказано в повідомленні.
Лариса Сарган також вказала, що санкція ч. 1 ст. 345 КК України передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арештом на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк. Санкція ч. 1 ст. 343 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 1 року, або арешту на строк до 3 місяців.


Як повідомляв ONLINE.UA, блогер Ярослав Матюшин вважає, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та лідер Радикальної партії Олег Ляшко - це "жаба і гадюка" української політики, які допомагають розвалювати Україну, причому перша з них фактично працює на Кремль.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?