Стало відомо, коли Батьківщина-Мати в Києві перестане бути "радянською"
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, коли Батьківщина-Мати в Києві перестане бути "радянською"

Стало відомо, коли Батьківщина-Мати в Києві перестане бути "радянською"
Джерело:  online.ua

Євген Нищук, міністр культури,  прогнозує, що вже до вересня 2016 року герб СРСР з щита пам'ятника Батьківщина-Мати в Києві буде демонтований.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".


"Тривають інженерні роботи. Це навіть не обговорюється, а гіпотетично рішення вже прийнято, щоб герб звідти забрати... Можливо, це станеться до осені", - заявив Нищук.


За його словами, в даний час інженери розробляють механізм: як зняти герб без пошкодження пам'ятника, а також розглядають можливість закріплення на його місці іншої символіки, наприклад, герба України.


Нищук також повідомив, що тривають обговорення демонтажу радянської символіки з моста Патона і арки Дружби народів, ніяких рішень поки не прийнято.


За словами міністра культури, пам'ятник під аркою може бути перенесений в ще не створений музей тоталітарної символіки.


Саму арку, за словами Нищука, можливо, будуть видозмінювати, наприклад, розріжуть посередині і створять інший архітектурний елемент для передання іншого сенсу.


Як повідомляв ONLINE.UA,  віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що в Україні з 8 грудня 2013 року демонтували понад тисячу пам'ятників Леніну, але ще приблизно стільки ж залишилося. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?