З'явилася реакція західних лідерів на спробу перевороту в Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

З'явилася реакція західних лідерів на спробу перевороту в Туреччині

З'явилася реакція західних лідерів на спробу перевороту в Туреччині
Джерело:  online.ua

Світові лідери засудили  спробу військового перевороту в Туреччині  та висловили підтримку турецькому уряду.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Прес-секретар канцлера ФРН Ангели Меркель повідомив, що вона була в тісному контакті з міністром закордонних справ Німеччини Франк-Вальтером Штайнмайером і міністром економіки Зігмаром Габріелем. Крім того, за його словами, Берлін підтримує уряд Туреччини.
"Демократичний порядок в Туреччині повинен дотримуватися. Все повинно бути зроблено для захисту людських життів", - написав прес-секретар Меркель Штеффен Зайберт в Twitter.
Президент Литви Даля Грібаускайте написала в Twitter:
"Люди голосують, люди вибирають. Ніхто не може відібрати демократичну волю".
Державний секретар США Джон Керрі також висловив підтримку турецькому уряду.
"Я говорив сьогодні з міністром закордонних справ Чавушоглу і підкреслив нашу абсолютну підтримку Туреччини, обраному громадському уряду і демократичним інститутам", - написав він у Twitter.
Новий глава МЗС Великобританії Борис Джонсон стурбований ситуацією в Туреччині.
"Дуже стурбований подіями, які розгортаються в Туреччині. Наше посольство уважно стежить за розвитком ситуації", - написав він у Twitter.
Нагадаємо,  пізно ввечері 15 липня Генштаб турецьких збройних сил заявив про захоплення влади в країні і відсторонення і затримання її керівництва.
Влада Туреччини назвала спробу перевороту терактом, в результаті якого загинули щонайменше 60 людей і кілька сотень людей були поранені.
Також повідомлялося, що  майже 30 громадян України перебувають у безпеці на території аеропорту в Стамбул і.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?