Озвучені імена організаторів перевороту в Туреччині: з'явилися і спростування
Категорія
Світ
Дата публікації

Озвучені імена організаторів перевороту в Туреччині: з'явилися і спростування

Озвучені імена організаторів перевороту в Туреччині: з'явилися і спростування
Джерело:  РБК Україна

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що організаторами  військового перевороту в країні  є прихильники турецького письменника, колишнього імама та проповідника, ісламського громадського діяча, який проживає в добровільному вигнанні в США Фетхуллаха Ґюлена.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  РБК-Україна.
Агентство Reuters відзначає, що Реджеп Ердоган після прибуття в аеропорт Стамбула дав прес-конференцію, під час якої заявив, що виконавці військового перевороту отримували накази. По його словам, у перевороті винні прихильники Фетхуллаха Ґюлена, що проживає в добровільному вигнанні в Сейлорсбурзі, штат Пенсільванія, США.
Він також додав, що група військових, яка організувала переворот, заплатить за це високу ціну.


Крім того, згідно з даними турецьких ЗМІ, організаторами військового перевороту названі полковник Мехмет Огуз Аккус, майор Єрка Агин і підполковник Доган Уйсал.
У свою чергу, організація, яка базується в США, заперечує причетність Фетхуллаха Ґюлена до спроби перевороту в Туреччині, пише Reuters.
"Ми засуджуємо будь-яке військове втручання у внутрішню політику Туреччини. Ми виступаємо за спільні цінності", - йдеться в заяві.
Згідно з повідомленням організації, коментарі Ердогана є "вкрай безвідповідальними".
Всі подробиці  невдалого військового перевороту в Туреччині  читайте в хроніці ONLINE.UA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?