Народ з камінням розгромив військових: соцмережі обговорюють спробу перевороту в Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Народ з камінням розгромив військових: соцмережі обговорюють спробу перевороту в Туреччині

Народ з камінням розгромив військових: соцмережі обговорюють спробу перевороту в Туреччині
Джерело:  online.ua

У мережі активно обговорюють  невдалу спробу військового перевороту в Туреччині.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Журналіст Валерій Калниш спробував уявити, як би розвивалися події в Україні в разі подібного перевороту.
"Дивлячись на події в Туреччині, природно (це ж природно, правда?) намагаєшся уявити як би розвивалися події у нас. І перше питання. Вийшли б люди захищати президента Петра Порошенко, попроси він про це? Роль турецьких полковників могла бути відведена добробатам, Нацгвардії", - написав він у Facebook.
Сергій Кошман вважає, що жителі Туреччини й миттєва мобілізація допомогли зупинити військовий переворот.
"Ми стали свідками того, як завдяки громадянському суспільству, новим технологіям, соціальним мережами, айфонам і т.д. вперше вдалося переворот не здійснити, а зупинити. Перша Фейсбук-еволюція в історії людства. UPD. Сучасна наука біологія говорить про те, що еволюція - це розвиток не завжди в правильному напрямку. Буває, що вид еволюціонує в глухий кут, набуваючи неконкуретні якості, що призводить до його вимирання. Просто еволюція - це інакше ніж революція. Категорій "точно погано" / "точно добре" тут не може бути в принципі".



Варто відзначити, що думки користувачів соцмереж про події в Туреччині та їх наслідки розділилися.
Російський блогер і публіцист Володимир Голишев підвів підсумки спроби перевороту в Туреччині.
"Сухий залишок (по Туреччині) 1. Криза тривала кілька годин. Перемогу здобуто "за явною перевагою"."Народ і партія єдині ". Туреччина не розвалилася, а лише підтвердила, що у неї великий запас міцності. 2. Насторожує антиамериканська риторика переможців. І конфлікт з Європою, судячи з усього, буде мати продовження. Ердоган і раніше був "природним союзником" Путіна. Тепер вони просто приречені подружитися знов. 3. Дрейф в сторону помірної релігійності продовжиться. І це добре. Тому що Туреччина корисна в регіоні , як "третій полюс" (на додаток до Ірану і СА), а не як "ні богу свічка, ні чорту кочерга". Решта поки незрозуміла", - написав він у Facebook.
Директор Центру близькосхідних досліджень, експерт-сходознавець Ігор Семиволос в Facebook розповів, що його дратує в ситуації з Туреччиною.
"Давайте я напишу, що мене в цій ситуації дратує. Так ось, мене дратують українські політики, які натягують турецьку ситуацію на українські реалії. Ось хто справжні д*біли".
Всі  подробиці про невдалий переворот в Туреччині читайте тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?