У Києві розгорається скандал з нападом на голову відомої організації
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві розгорається скандал з нападом на голову відомої організації

У Києві розгорається скандал з нападом на голову відомої організації

У Києві в ніч на суботу, 16 липня, невідомі напали та пограбували голову Transparency International Україна Андрія Марусова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Марусова.
"Вночі на Подолі у мене вкрали ноутбук з документами про поточну діяльність та архівом Transparency International Україна, а потім зробили подвійний напад. Я схильний це розцінювати як грубий тиск на українське відділення Transparency International у зв'язку з його принциповою антикорупційною діяльністю", - написав він.
Марусов розповів, що раніше в Transparency International Україна засудили  відновлення на посаді військового прокурора Костянтина Кулика, якого НАБУ підозрює в незаконному збагаченні.
"Ми засудили відновлення на посаді військового прокурора Костянтина Кулика, який підозрюється Національним антикорупційним бюро в незаконному збагаченні. Протягом тижня головний військовий прокурор Анатолій Матіос та Костянтин Кулик публічно звинуватили члена правління Transparency International Україна Віталія Касько в тому, що він нібито гальмував розслідування корупційної діяльності Курченко. Зовсім недавно подібні звинувачення звучали з боку народних депутатів, близьких до оточення Сергія Пашинського, голови парламентського комітету з питань оборони і безпеки", - зазначив він.
Глава Transparency International Ukraine заявив, що напад на нього стався в присутності патрульної поліції.
"Я не вірю в випадковий збіг цих обставин, хоча і не маю документальних підтверджень умисного характеру крадіжки та нападу. В той же час, співробітники патрульної поліції не затримали першого нападника, хоча напад стався в їх присутності, на очах десятка свідків", - повідомив Марусов.
Раніше повідомлялося, що  Національне антикорупційне бюро оприлюднило стінограми перехоплених розмов військового прокурора Костянтина Кулика, які були розсекречені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?