Напад на інкасаторів: стало відомо, в якому добробаті служили злочинці
Категорія
Україна
Дата публікації

Напад на інкасаторів: стало відомо, в якому добробаті служили злочинці

Напад на інкасаторів: стало відомо, в якому добробаті служили злочинці
Джерело:  Depo

Прокурор Запорізької області Олександр Шацький заявив, що  затримані учасники злочинного угруповання, які напали на інкасаторську машину, виявилися бійцями полку спеціального призначення "Азов".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Depo.Запоріжжя.
За словами Шацького, нападники, які залишилися живі під час проведення спецоперації, заявили, що є бійцями підрозділу "Азов". При них були документи. Прокурор Запорізької області додав, що на даний момент тривають слідчі дії, на місці події працюють оперативники.
У той же час глава СБУ Василь Грицак розповів подробиці нападу і спецоперації із затримання злочинців.
"Були виставлені спецпідрозділи Національної поліції, служби безпеки. І один із напрямів потенційних приніс результат. Зокрема інкасаторський автомобіль з трьома інкасаторами на борту, який перевозив, якщо я не помиляюся 3,8 млн грн. був зупинений групою з чотирьох чоловік. Четверо здорових хлопців, одягнені у військову польову спецназівську хорошу форму, добротну, вийшли на дорогу. У одного з них в руках був зведений гранатомет, два інших були з автоматами Калашникова, і ще один з пістолетом - вийшли прямо перед автомобілем й інкасаторська машина змушена була зупинитися" , - розповів він на брифінгу.
За словами Грицака, троє чоловіків відкрили вогонь по інкасаторській машині, яка почала рухатися заднім ходом.
"У ході спецоперації один з нападників загинув на місці, двоє поранені, один зараз у важкому критичному стані, ще одного вдалося затримати", - сказав глава СБУ.
Грицак додав, що один із затриманих за напад на інкасаторів є громадянином Росії, убитий - громадянин Латвії.
"Один із затриманих до недавнього часу був громадянином Росії, який нещодавно отримав громадянство України, і другий на сьогодні є громадянином Росії, а той, хто загинув, був латишем", - зазначив він.
У свою чергу перший заступник глави Національної поліції Вадим Троян уточнив, що один із затриманих - військовослужбовець Національної гвардії України, ще один служить. Ще двоє - невійськові.
Нагадаємо,  15 липня на автодорозі Пологи-Орєхов в Оріхівському районі Запорізької області було скоєно бандитський напад на інкасаторську машину "Ощадбанку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?