Чому в Центральній Азії тягнуться до Росії: експерт дав пояснення
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому в Центральній Азії тягнуться до Росії: експерт дав пояснення

Чому в Центральній Азії тягнуться до Росії: експерт дав пояснення
Джерело:  online.ua

Як розповів мандрівник, релігієзнавець та експертхсходознавець Євген Іхельзон,  у Центральній Азії багато людей, порівнюючи Афганістан чи Пакістан із Росією, уявляють її спокійною та безпечною державою, а тому у таких країнах, як Киргизстан, проросійські настрої населення доволі сильні.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Частина людей з Центральної Азії сприймають Росію як фактор безпеки. Перед загрозою хаоса, який іде з Афганістану, Пакістану, Росія здається гаванню спокою — зокрема, минулого року Киргизстан вступив у Митний Союз, там сильні проросійські настрої», — підкреслив він.
У той же час, у сусідньому з Киргизстаном Узбекістані влада країни розуміє небезпеку зближення із Росією.
«Узбекістан знаходиться у такій собе "розтяжці". Влада чудово розуміє, що Митний Союз, зближення з Росією — це небезпечно», — додав він.
Експерт пояснив, що головну небезпеку відчуває політична еліта.
«Небезпечно, у першу чергу для еліти, для тих, у чиїх руках економіка, для тих, кому вигідно, аби країна лишалася в ізоляції», — розповів він.
Детальніше читайте в інтерв'ю Євгена Іхельзона на ONLINE.UA — Є страх, через який дехто готовий дружити з Росією та забороняти чоловікам бороди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?