Небезпека хресної ходи на Київ: у СБУ навели приклад з історії
Категорія
Політика
Дата публікації

Небезпека хресної ходи на Київ: у СБУ навели приклад з історії

Небезпека хресної ходи на Київ: у СБУ навели приклад з історії

Хресна хода віруючих на Київ, організована Московським патріархатом

, може бути використана ворожими для України силами для дестабілізації ситуації у державі.


Таку думку висловив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Украинскую правду.

"Ризик, відверто, є", — заявив він, відповідаючи на запитання про можливу дестабілізацію.

Також Грицак додав, що тим силам, які не бажають Україні добра, про які ми з вами розуміємо, потрібен Франц Фердинанд, який слугував причиною початку Першої світової".


Він зазначив, що у віруючих є безспорне право на свободу віросповідання і є люди, які щиро вірять у Бога, у цій конфесії та ні в чому не винні.

"А є інші люди, які, мені здається, дуже далекі від Бога насправді, які роблять все і використають будь-який привід, навіть самий цинічний, щоб здетонувати ситуацію всередині держави", — переконаний голова спецслужби.

Грицак запевнив, що «СБУ робить все можливе, щоб розуміти ситуацію, пов'язану з подіями із хресною ходою і відстежує ситуацію по тих групах або структурах, які зацікавлені в дестабілізації або можливості використання хресної ходи для дестабілізації ситуації в нашій державі".

Як відомо, австро-угорський ерцгерцог Франц Фердінанд був убитий 28 червня 1914 року в Сараєво. Його вбивство стало приводом, який Австро-Угорщина використала, аби почати бойові дії, які стали початком Першої світової війни 1914-1918 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 липня хрестна хода, організована УПЦ МП, вийшла з Почаївської лаври у Тернопільській області в сторону Києва. Також  колона віруючих 3 липня вийшла до Київа зі Святогірської лаври на Донбасі.

Учасники  акції планують завершити її у Києві 27 липня, перед святкуванням Дня хрещення Київської Руси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?