В Туреччині зробили гучну заяву щодо переворота та збитого літака Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

В Туреччині зробили гучну заяву щодо переворота та збитого літака Росії

В Туреччині зробили гучну заяву щодо переворота та збитого літака Росії

Льотчик, що брав участь у невдалій спробі військового заколоту у Туреччині, був одним з тих, хто збив російський Су-24 у листопаді 2015 року.
Про це заявив мер турецької столиці Анкари Меліх Гьокчек, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN Turk.
За словами міського голови, льотчик був членом організації проповідника Фетхуллаха Гюлена, яку у Туреччині називають «Паралельною державою" і звинувачують у ідейній організації спроби перевороту.
"Саме "паралельна держава" зіпсувала наші відносини із Росією. Це був інцидент (із літаком – Ред.), у якому брав участь один з пілотів цієї структури, сто відсотків говорю. Він був одним із учасників путчу. До сьогодні ми це не озвучували, тримали в собі. Але я, Меліх Гьокчек, говорю, що наші з Росією відносини зіпсували ці негідники", — заявив мер.
Також він додав, що "паралельна держава" мало намір ізолювати Туреччину на світовій арені.
"Вчора в мене був гість із Росії – радник Путіна. Він тієї ж думки", — додав Гьокчек, не уточнивши ім'я радника.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що лідером невдалої спроби військового перевороту в Туреччині був екс-командувач ВПС країни Акин Озтюрк.

Відеохроніку невдалого військового перевороту у Туреччині дивіться тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?