Порошенко у новому зверненні розповів про ідею для усіх українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко у новому зверненні розповів про ідею для усіх українців

Порошенко у новому зверненні розповів про ідею для усіх українців
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко

 звернувся до громадян країни із привітанням на честь 26-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України та запропонував усім українцям об'єднавчу ідею: розбудову прогресивної європейскої держави.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

«26 років тому абсолютною більшістю голосів депутатів Верховної Ради Української PCP було ухвалено Декларацію про державний суверенітет України. Прийняття цього довгоочікуваного державно-правового акта, покликаного гарантувати національні інтереси Українського народу, стало насправді політичним проривом того часу.», — нагадав Порошенко.

Президент зазначив також, що український суверенітет "проголошувався в Декларації як верховенство, самостійність, повнота і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах».

«Встановлювалося, що територія України в існуючих кордонах є недоторканною і не може бути змінена та використана без її згоди», - додав голова держави.

При тому «сьогодні перед Україною постали нові виклики: загроза територіальній цілісності, військова агресія Росії, що підриває політичну, економічну і соціальну стабільність у країні та призводить до численних людських жертв, масштабних порушень прав і свобод людини, завдає величезних матеріальних збитків громадянам України, суб’єктам господарювання, суспільству в цілому». 


«У зв’язку з цим настала нагальна і надзвичайно важлива потреба провести зміни, які сприятимуть зміцненню України та дадуть їй змогу стати прогресивною європейською державою, розбудова якої буде потужною об’єднавчою ідеєю для всіх українців», — наголосив президент.

Порошенко висловив впевненість у тому, що, «пройшовши важкі випробування, Україна упевнено рухатиметься обраним шляхом і відкриватиме нові можливості для процвітання та добробуту своїм громадянам».


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше під час візиту до Азербайджану Петро Порошенко відмовився використовувати російську мову у спілкуванні з журналістами і виступив українською.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?