США зробили неприємну для Росії заяву про загибель MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

США зробили неприємну для Росії заяву про загибель MH17

США зробили неприємну для Росії заяву про загибель MH17
Джерело:  Укрінформ

У США підтвердили попередні висновки міжнародної групи слідчих, котрі встановили - запуск ракети, що збила лайнер рейса MH-17, був проведений з території, окупованої бойовиками ДНР.

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США, передає ONLINE.UA з посиланням на Укринформ.

"У жовтні 2015 року ми вітали висновки Комісії з питань безпеки Нідерландів у її остаточному звіті про причини аварії MH-17. У цьому звіті підтверджено, що MH-17 був збитий ракетою земля-повітря. Наша власна оцінка не змінилася - ракета була випущена з території, що перебувала під контролем сепаратистських сил, підтримуваних Росією, на сході України", - зазначається в документі.

Також у Держдепі підкреслили, що продовжують співпрацю з Об'єднаною слідчою групою і правоохоронними органами..

"Ми повною мірою впевнені, що ці фахівці здійснюють об'єктивне, достовірне і всебічне розслідування, яке ляже в основу незалежного судового переслідування осіб, щоб притягти винних у цій трагедії до відповідальності", - наголосили американські дипломати.


Варто нагадати, що Росія неодноразово звинувачувала Україну у трагедії з MH-17, усіляко вигорожуючи бойовиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у справі про загибель малазійського Boeing 777 рейсу MH17 на Донбасі з'явилися нові гучні висновки слідчих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?