У Обами зробили жорстку заяву про невдалий переворот в Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

У Обами зробили жорстку заяву про невдалий переворот в Туреччині

У Обами зробили жорстку заяву про невдалий переворот в Туреччині
Джерело:  online.ua

Державний секретар США Джон Керрі в розмові з главою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу заявив, що твердження про причетність Вашингтона до  спроби перевороту в Анкарі  є «абсолютною брехнею».


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


"Джон Керрі ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати готові надавати допомогу турецьким властям в проведенні розслідування, але публічні інсинуації та заяви про будь-яку роль США в спробі перевороту абсолютно помилкові і шкодять нашим двостороннім відносинам", - заявив представник Держдепу Джон Кірбі.


У розмові з Чавушоглу Керрі також зазначив, що Анкара повинна проявляти стриманість і дотримуватися букви закону в розслідуванні змови.


Відзначається, що глави зовнішньополітичних відомств США та Туреччини також обговорили необхідність продовження боротьби з терористами забороненої організації «Ісламська держава».


Як повідомляв ONLINE.UA,  прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим озвучив останні сумні цифри турецького заколоту, число загиблих за час невдалого державного перевороту досягло 265 осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?