Річниця загибелі MH17: Порошенко зробив жорстку заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Річниця загибелі MH17: Порошенко зробив жорстку заяву

Річниця загибелі MH17: Порошенко зробив жорстку заяву
Джерело:  online.ua

Під егідою Офісу прокурора Нідерландів завершується кримінальне розслідування  авіакатастрофи рейсу МН17 на Донбасі 17 липня 2014 року,  при цьому всі винні понесуть покарання, заявив президент Петро Порошенко.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.


Порошенко підкреслив, що винуватці трагедії з літаком Малайзійських авіаліній рейсу МН17 обов'язково будуть покарані. "Україна пам'ятає кожного загиблого МН17. Тероризм неприпустимий в будь-якій формі, а винні в цій трагедії повинні бути покарані!", - йдеться в заяві глави держави.


Порошенко додав, що для розслідування злочину, який забрав життя 298 людей, і покарання винних, Україна спільно з Австралією, Бельгією, Малайзією і Нідерландами активно працює над створенням міжнародного механізму для залучення до відповідальності всіх осіб, винних у катастрофі літака.


«Цивільний літак, малайзійський "Боїнг-777" був збитий російськими терористами із завезеної з РФ зброї російського виробництва. Сьогодні багато вже зроблено для того, щоб злочинці понесли заслужене покарання», - заявив Порошенко.


«Рада безпеки Нідерландів провела всеосяжне технічне розслідування причин катастрофи. Під егідою Офісу прокурора Нідерландів зараз завершується кримінальне розслідування злочину", - додав президент.


За його словами, тільки Росія перешкоджає розслідуванню трагедії.


"Росія, зловживаючи правом вето, заблокувала рішення Ради Безпеки ООН про створення Міжнародного трибуналу для розслідування збиття МН17, що є непрямим і логічним доказом її причетності до злочину», - заявив Порошенко.


«Не дивлячись на це, ми спільно з партнерами робимо все необхідне для забезпечення притягнення до відповідальності всіх винних у цій трагедії", - додав глава держави.


Як повідомляв ONLINE.UA,  експерти Bellingcat опублікували неспростовні докази перевезення російського "Бука" по території Донбасу в день аварії малайзійського Boeing рейсу МН17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?