Хресна хода на Київ: у Авакова видали гранично жорсткий коментар
Категорія
Україна
Дата публікації

Хресна хода на Київ: у Авакова видали гранично жорсткий коментар

Хресна хода на Київ: у Авакова видали гранично жорсткий коментар
Джерело:  online.ua

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив про те, що не виключає жорстоких провокацій під час  хресного ходу православних віруючих Московського патріархату, при цьому, за його словами, парафіяни УПЦ МП запросили в Україну агресора.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Шкіряка « Радіо Свобода ».


«Я хочу абсолютно відверто і офіційно заявити, що ми не виключаємо провокацій, які можуть відбуватися під час так званого «хресного ходу» або, як ми вже звично називаємо його, «параду російських попів». У Києві можливі провокації», - заявив Шкіряк.


«На жаль, не виключаємо і досить жорсткі протистояння. І, безумовно, в цьому сенсі українські спецслужби проводять відповідну роботу», - додав Шкіряк.


Відповідаючи на репліку інтревьюера про те, що, за заявою прихожан МП, хресний хід не був узгоджений з Російською православною церквою, Шкіряк сказав:


«Неодноразово чув, знаєте, заяви спікерів і представників РПЦ. Я не називаю УПЦ (МП), тому що це, на моє глибоке переконання, дурня ... Це РПЦ. Ну, це навіть смішно чути», - вважає Шкіряк.


«Чути про те, що вони це роблять без погодження з паном Гундяєвим (патріархом РПЦ Кирилом - Ред.), а пан Гундяєв з президентом Росії, Кремлем ... Це навіть не витримує ніякої критики. Тому, безумовно, це свого роду абсолютно свідома провокація, це досить серйозна технологічна маніпуляція, в якій є кілька сценаріїв і кілька цілей, які вони намагаються досягти», - впевнений Шкіряк.


«По-перше, зрозуміло, що, як я вже говорив, навіть «походом на Київ» вони свідомо хочуть показати, що центр цього протистояння знаходиться тут», - продовжив радник міністра внутрішніх справ.


«Тому що, як я вже говорив, вони мали б піти на Москву, вони мали б впасти на коліна перед резиденцією Путіна (президента Росії Володимира Путіна - Ред.), вони мали б впасти на коліна перед резиденцією Гундяєва і там просити, щоб вони припинили цю жахливу пропаганду, припинили військову агресію, перестали вбивати», - вважає Шкіряк.


«Вони запросили сюди агресора, вони благословляли «гіркіних-стрєлкових», вони ховали терористів, вони ховали зброю, вони на сьогоднішній день в своїх проповідях називають це «братовбивчою війною». І я жодного разу ні від одного представника РПЦ в Україні не чув слова «агресія», - резюмував радник глави МВС.


Як повідомляв ONLINE.UA,  хресний хід віруючих на Київ, організований Московським патріархатом, можуть використовувати ворожі Україні сили для дестабілізації ситуації в країні, заявив глава СБУ Василь Грицак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?