Що це було: з'явилося правдоподібне пояснення перевороту в Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Що це було: з'явилося правдоподібне пояснення перевороту в Туреччині

Що це було: з'явилося правдоподібне пояснення перевороту в Туреччині
Джерело:  online.ua

Невдалий переворот в Туреччині  не був інсценований президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, а був викликаний витоком інформації про підготовлювані арешти.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook відомого блогера, що пише під ніком Karlo Lebt, який переказав статтю у відомому турецькому виданні "Джумхуріййет".


«Все встало на свої місця: спроба перевороту була наслідком витоку інформації, що до 04:00 за стамбульським часом спецслужби Туреччини повинні були почати масштабну операцію по новій зачистці армії і масові арешти високопоставлених осіб в Туреччині, які звинувачуються в зв'язках з Ґюленом (опозиційний проповідник Фетхуллах Ґюлен, що проживає в США, якого влада Туреччини оголосили "ідейним натхненником" невдалого збройного перевороту - Ред.)», - написав блогер.


«Тобто, заколот був реакцією армійських частин на плани Ердогана (президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана - Ред.), а не навпаки. Згідно з даними однієї з найвпливовіших газет Туреччини - "Джумхуріййет" - операція була затверджена особисто Ердоганом», - пише блогер.


«Ось чим пояснюється бездарність спроби перевороту і дивні дії військових - це було спонтанне рішення ВВС і жандармерії за кілька годин до початку операції спецслужб. Судячи з усього, військові очікували, що хвиля заколоту захлесне більшу частину військових структур Туреччини, але цього не сталося», - продовжує Karlo Lebt.


«А ви тут конспірологію з ранку розводите. Жодна з конспірологічних версій не витримувала критики і без цього. Туреччина - величезна країна з дуже строкатою елітою. Не можна цілий прошарок військової машини просто так злити, зумівши забезпечити інформаційний вакуум. У таких справах неможливо конспіративно подібні масштаби забезпечити», - резюмував блогер.


Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після спроби перевороту в країні звернувся до президента США Бараку Обами і закликав Обаму або депортувати зі Штатів Фетхуллаха Ґюлена, або видати його Туреччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?