Луценко дав обіцянку щодо справи про вбивства на Майдані
Категорія
Україна
Дата публікації

Луценко дав обіцянку щодо справи про вбивства на Майдані

Луценко дав обіцянку щодо справи про вбивства на Майдані

Генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв, що до кінця року будуть заочно засуджені всі причетні до розстрілів протестуючих на Євромайдані, котрі ховаються за межами України або в Криму.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на УНІАН.

Луценко пояснив, що заочно засуджувати підозрюваних суди отримали право завдяки закону, який дає такі повноваження щодо обвинувачених, котрі переховуються від правосуддя більш ніж півроку.

"Тепер усі "беркутівці", яких ми знаємо і які перебувають на території Росії або Криму, вже цього року будуть заочно засуджені в одному із судів столиці. Скажете, заочне засудження, що тут такого? Але засудження за статтею 115 - убивство. Він не зможе більше пересуватися світом. Не думаю, щоби хтось пропустив таку людину через кордон. І доведеться їм відпочивати тільки на озері Байкал, бажано під льодом ", - сказав голова ГПУ.

Він додав, що зараз доказову базу готують слідчі і прокурори департаменту спеціальних розслідувань ГПУ на чолі з Сергієм Горбатюком.

"Там ведеться дуже серйозна робота. Я запитав Горбатюка, що треба. Він приніс перелік комп'ютерної техніки на 1,5 мільйони. Купили йому добрі люди техніку і навіть програму, яка може ідентифікувати особу на відео. Робота проводиться титанічна. Наслідком цього є те, що йде суд присяжних над затриманими, яких звинувачують у розстрілах на Майдані", - сказав генпрокурор.

Свлєю чергою, новопризначений прокурор Тернопільської області В'ячеслав Перч, який до призначення працював у ГПУ і займався справою Майдану, додав, що зараз слідчим відомі ролі всіх бійців у масках.

"Ми зібрали всі можливі відеозаписи і відновили події. Визначили послідовність дій усіх учасників, визначили роль кожного. Були тільки проблеми з ідентифікацією, адже всі вони були в масках", - зазначив Перч.

Раніше повідомлялося, що силовики провели обшуки у причетних до розстрілів Майдану і знайшли снайперську гвинтівку і автомати, якими користувався "Беркут" для обстрілу протестуючих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?