Країни, котрі розслідують загибель Boeing на Донбасі, зробили спільну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Країни, котрі розслідують загибель Boeing на Донбасі, зробили спільну заяву

Країни, котрі розслідують загибель Boeing на Донбасі, зробили спільну заяву
Джерело:  interfax.com.ua

Постійні представники Австралії, Королівства Бельгії, Королівства Нідерландів, Малайзії і України від імені своїх урядів виступили зі спільною заявою, пообіцявши притягти до відповідальності всіх винних у катастрофі літака MH17 Малайзійських авіаліній, збитого над Донбасом 17 липня 2014 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Держави підтвердили свою готовність прийняти всі ефективні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб, відзначаючи важливість цього для запобігання атак на цивільні повітряні судна в майбутньому", - говориться у спільній заяві представників країн із нагоди другої річниці авіакатастрофи.

Політики знову висловили свої глибокі співчуття сім'ям жертв трагедії і всім країнам, що постраждали в результаті аварії лайнера.

"Держави нагадали про стурбованість щодо актів насильства, які становлять загрозу безпеці міжнародної цивільної авіації, що було висловлено в резолюції Ради безпеки ООН 2166 (2014 рік). Держави також нагадали вимоги Ради безпеки ООН притягнути до відповідальності винних у цьому інциденті і підтвердили свою прихильність досягненню цієї мети, а також нагадали про вимогу Ради безпеки ООН до всіх країн забезпечити всебічне співробітництво для встановлення відповідальності", - йдеться у спільній заяві.

Нагадаємо, що Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за курсом Амстердам - ​​Куала-Лумпур, був збитий на сході України 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.

Раніше засновник міжнародної групи цивільних журналістів і експертів Bellingcat Елліотт Хіггінс розповів про те, як  Росія брехала про катастрофу Boeing на Донбасі і про те, як вдалося з'ясувати причетність росіян до падіння лайнера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?