Московський патріархат дав коментар по мітингу «за царя і Росію»
Категорія
Україна
Дата публікації

Московський патріархат дав коментар по мітингу «за царя і Росію»

Московський патріархат дав коментар по мітингу «за царя і Росію»
Джерело:  online.ua

В Українській Православній Церкві заявили, що УПЦ не має відношення до  мітингу, який влаштували окремі громадяни на Софіївській площі 17 липня.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.


Підкреслюється, що в соціальних мережах стала поширюватися інформація про те, що 17 липня перед Софійським собором група громадян провела збори, під час яких співала гімн царської Росії.


На поширеному відео видно, що частина громадян тримали в руках релігійну символіку.


Українська Православна Церква не має ніякого відношення до цього політичного заходу. Жоден клірик УПЦ не брав у ній участі і не давав її учасникам благословення на подібні політичні акції, підкреслили в УПЦ.


Раніше Священний Синод Української Православної Церкви своїм рішенням від 11 листопада 2008 року зазначив, що жоден хресний хід не може проходити під політичними гаслами або бути присвячений подіям політичного життя.


«Тому неприпустимо поєднання релігійної символіки і політичних гасел, а збори громадян під стінами Київської Софії 17 липня в жодному разі не можна називати хресним ходом», - підкреслили в УПЦ.


На думку УПЦ, «очевидно, ця дешева провокація була здійснена з метою дискредитації УПЦ», і саме про це свідчить той факт, що провокатори вільно себе почували в центрі міста, позуючи перед фото- і відеокамерами.


Як повідомляв ONLINE.UA, радник міністра внутрішніх справ  Зорян Шкіряк заявив про те, що не виключає жорстоких провокацій під час хресного ходу православних віруючих Московського патріархату, при цьому, за його словами, парафіяни УПЦ МП запросили в Україну агресора.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?