Хресна хода на Київ: Гузар вказав на цинізм Московського патріархату
Категорія
Україна
Дата публікації

Хресна хода на Київ: Гузар вказав на цинізм Московського патріархату

Хресна хода на Київ: Гузар вказав на цинізм Московського патріархату
Джерело:  online.ua

Архієпископ-емерит Блаженніший Любомир (Любомир Гузар) прокоментував хресну ходу за мир Московського патріархату, на його думку, ця акція є цинічною в нинішніх умовах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт української Греко-Католицької церкви.
«Ці хресні ходи проголосила і організовує Українська Православна Церква (Московського патріархату), а Московський патріархат благословив агресію Росії на Україну. І тому не вистачає довіри», - заявив Гузар.
«Хіба вони дійсно моляться, за що вони моляться? Моляться, щоб Росія припинила агресію? Моляться, щоб російські війська і їх підопічні забралися з України? Незрозуміло, за що моляться», - вважає Гузар.
«Якби, скажімо, ті, хто йдуть, починаючи від самого Митрополита Онуфрія і всіх єпископів, сказали: ми абсолютно виключаємо, як повну несправедливість проти українського народу, будь-яку агресію і добиваємося, щоб Кремль і всі люди, які за це відповідають, перестали робити зло. І повинні зробити відповідну декларацію і її дотримуватися», - продовжив Любомир Гузар.
«Дуже добре сказати: молюся за мир. Наприклад, я молюся за мир, але кулаком даю тобі в ніс... Мені це все виглядає як підла хитрість. Це цинізм, гірше якого важко щось уявити», - вважає Гузар.
«Але, мабуть, в цій хресній ході є щирі люди... Треба подумати, за що ми молимося. Нехай кожна людина, яка йде в цій ході, щиро дасть собі відповідь на питання, за що вона молиться, до якого світу прагне», - продовжив Гузар.
«Кажуть, що моляться за те, щоб між українцями не було громадянської війни. Ну, це те саме, що говорить Росія. І це об'єктивна правда? Якщо молитися щиро, то потрібно молитися про те, щоб ворог перестав нападати», - вважає Любомир Гузар.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Українській Православній Церкві заявили, що УПЦ не має відношення до мітингу, який влаштували окремі громадяни на Софіївській площі 17 липня,які викрикували молитви за російського царя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?