Невдалий переворот в Туреччині: росіянам пояснили, чому у них буде набагато гірше
Категорія
Світ
Дата публікації

Невдалий переворот в Туреччині: росіянам пояснили, чому у них буде набагато гірше

Невдалий переворот в Туреччині: росіянам пояснили, чому у них буде набагато гірше
Джерело:  online.ua

Росіяни сприймають демократію лише як засіб домогтися чого-небудь, зазначив український журналіст Віталій Портников, коментуючи невдалий переворот в Туреччині і ставлення до нього росіян.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста.
"Сьогодні, на тлі ставлення до путчу, я зрозумів, в чому полягає головна розбіжність - вона в ставленні до демократії. Багато росіян - та й багато українців, чого гріха таїти - сприймають демократію так само, як президент Ердоган - як автобус, в якому потрібно доїхати до потрібної зупинки. А для мене демократія - не засіб, а мета", - підкреслив Портников.
"Демократію не рятують за допомогою гармат. Її може захистити тільки сам народ", - додав він.
Журналіст нагадав, що Майдан в Україні не був держпереворотом.
"Ось чому для нас Майдан був народним повстанням на захист демократії, а для наших сусідів - переворотом. Тільки знак плюс або мінус залежав від особистості коментатора - Путін був обурений, що ми "скинули" Януковича, демократи - раділи цьому. А ми його не скидали, між іншим. Ми вели з ним переговори до останньої хвилини, домовлялися, шукали компроміс. А його "повалення" і втеча - давайте вже скажемо чесно - це вже не був Майдан", - написав він.
За його словами, Туреччина так само, як свого часу Україна, намагається втриматися в правовій площині.
"І Туреччина - настільки, наскільки здатна - намагається втриматися, тому що переворот засуджують всі партії, представлені в її парламенті - якими б не були розбіжності між ними", - зазначив Портников.
Що ж стосується росіян, то у них переворот буде куди гірше.
"Ви ризикуєте за будь-якої кризи зірватися в таку криваву кашу, що і уявити собі не можна. Тому що кожен з вас потай вірить в те, що свого домогтися він може тільки силою. І ніколи не думає про те, що станеться, якщо сильніше виявиться ворог", - підкреслив Портников, звертаючись до росіян.
Раніше глава МВС України Арсен Аваков розповів, наскільки ймовірним є збройний переворот в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?