Під Києвом річка стала червоною від хімікатів: з'явилися фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Під Києвом річка стала червоною від хімікатів: з'явилися фото

Під Києвом річка стала червоною від хімікатів: з'явилися фото

У місті Васильків Київської області річка Стукна стала червоною і пахне ацетоном в результаті викиду місцевим підприємством великої кількості хімікатів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду. Київ", яка цитує джерело в Національному екологічному центрі.
Перед вихідними, 15 липня, річка раптом стала червоною, мертва риба спливла на поверхню, з'явився неприємний запах хімії.
Як повідомляє видання "Щит і меч України", ймовірно, водойму отруїло підприємство "Ацелот", тому що саме з їх території витікала червона вода. "Ацелот" свого часу виробляв фарбу для фарбування днищ кораблів.
Пройти на територію "Ацелота" журналістам не вдалося навіть з представниками влади і поліцією, оскільки охорона заявила, що керівництва немає, а саме підприємство нібито не працює.
Місцева влада вже відібрала проби води з річки.
Раніше в Одеській області було зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?