У Європі зробили подарунок для скандального українського судді
Категорія
Україна
Дата публікації

У Європі зробили подарунок для скандального українського судді

У Європі зробили подарунок для скандального українського судді

За розпорядженням судді Князівства Ліхтенштейн, рахунки панамської фірми, бенефіціарами якої були один із суддів Вищого господарського суду України і його дружина, розморожені.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду ».
«Кошти розморожені суддею за нашою згодою", - повідомив українській службі Deutsche Welle 18 липня керуючий прокурор Ліхтенштейну Роберт Валльнер.
Йдеться про 13 мільйонів швейцарських франків, заморожених 23 липня 2015 року за розпорядженням прокуратури князівства.
За словами співрозмовників DW в правоохоронних органах країни, причиною розморожування стало те, що українська сторона не надала жодної інформації про можливе незаконне походження грошей.
У свою чергу Генеральна прокуратура повідомила у відповідь на запит DW, що рішення слідчого судді про арешт рахунку в цій справі скасовано ухвалою Апеляційного суду міста Києва від 9 лютого.
Українська сторона зазначає, що не може добитися в суді арешту коштів, адже Ліхтенштейн у відповідь на запит про правову допомогу не надав інформацію, "яка дозволила б отримати документальні докази причетності судді і його дружини до отримання неправомірної вигоди".
У Ліхтенштейні, в свою чергу, підкреслюють, що незаконність походження коштів повинні доводити правоохоронні органи країни, де отримана ймовірна неправомірна вигода.
У липні 2015 року в прес-релізі на сайті Кабінету міністрів зазначалося, що знайдені 13 мільйони франків належать колишньому судді Вищого господарського суду, який був заступником голови цього суду за часів президентства Віктора Януковича. Єдиним суддею, який може підпадати під це визначення, є Артур Ємельянов.
Цей суддя, як і його колишній керівник Віктор Татьков, після зміни влади в Україні втратив керівну посаду. При цьому він продовжує працювати у Вищому господарському суді України.
Згідно з інформацією на сайті суду, у вересні 2015 року Ємельянов успішно пройшов люстраційну перевірку.
Суддя подав декларацію про доходи: при зарплаті в 238 тисяч гривень служитель Феміди задекларував дві земельні ділянки, два житлових будинки і 12 квартир. Утім, колеги по суддівському корпусу не побачили в декларації Артура Ємельянова невідповідності рівню його доходів.
Як відомо, після впровадження санкцій ЄС Ліхтенштейн заморозив активи українських екс-чиновників вартістю в 25 мільйонів швейцарських франків.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?