Екс-ватажок ДНР зайнявся створенням "народної республіки" в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Екс-ватажок ДНР зайнявся створенням "народної республіки" в Сирії

Екс-ватажок ДНР зайнявся створенням "народної республіки" в Сирії
Джерело:  psb-news.org

Колишній лідер ДНР Олександр Бородай, який брав участь в анексії Криму та окупації Донбасу, тепер зі своїми поплічниками взявся створювати "народну республіку"в Сирії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на PSB-News.
Лідери бойовиків протягом тривалого часу вивчали офіційні російські повідомлення про протистояння турків і курдів. У лютому 2016 року з'явилася інформація, що в Москві відкриється представництво сирійського Курдистану. На захід запросили "послів" з Південної Осетії, Абхазії і ДНР, за участю Олександра Бородая та інших бойовиків.
За тиждень до заходу в МЗС РФ заявили, що російським законодавством не передбачена можливість відкриття в Москві представництва сирійського Курдистану, на заході не було нікого з офіційних осіб Росії.



Однак церемонія відкриття все-таки відбулася. На урочистостях був і Бородай, у якого брали інтерв'ю.



Терорист розповів "ЗМІ", що між курдами і ДНР - багато спільного: курди борються з ІДІЛ, а бойовики на Донбасі - з "псевдодержавою Україна". При цьому він сказав, що бойовики ДНР є союзниками курдів.


На відкритті виступив також депутат парламенту Туреччини від Демократичної партії народів, депутат Європарламенту Фелекнас Уджа, який сказав про те, що турецька влада бореться з власним народом, про жертви серед дітей і жінок.



Крім того, як стало відомо з розкритого українськими хакерами листування терористів, представники організації, яку очолює Бородай, "Союз добровольців Донбасу" брали участь в круглому столі разом із членами федерації національно-культурної автономії курдів Росії, перебувають з ними в листуванні, і, зокрема, отримували від них листа на ім'я Дмитра Медведєва.


Наразі, після описаної події, такі представництва також відкриті в Берліні, Стокгольмі та Парижі.


Раніше Олександр Бородай проговорився, що

підтримував зв'язок з помічником президента Росії Володимира Путіна Владиславом Сурковим

під час захоплення територій українського Донбасу.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?