Парубій розповів, як не дасть нардепам втекти за кордон
Категорія
Політика
Дата публікації

Парубій розповів, як не дасть нардепам втекти за кордон

Парубій розповів, як не дасть нардепам втекти за кордон

Народні депутати України незабаром зареєструють в Раді законодавчі зміни, які спростять зняття недоторканності з підозрюваних у злочинах депутатів і позбавлять їх можливості тікати з України, сказав спікер парламенту Андрій Парубій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".
Спікер нагадав, що регламент поки передбачає тривалу процедуру зняття недоторканності і дозволу на арешт депутата, що дає йому можливість покинути Україну, як це було у випадку підозрюваного в масштабних газових схемах депутата від "Волі народу" Олександра Онищенка.
У той же час порушення цієї процедури призводить до наступного скасування зняття недоторканності судами, як це було у випадку депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.
"Коли ми йдемо не за регламентом, суд наші рішення скасовує, ви це знаєте. Коли ми йдемо за регламентом, це дає можливість, як було з Онищенком, покинути межі України. Тому ці зміни готуються", - підкреслив Парубій.
За його словами, в ідеалі недоторканність треба зняти з усіх нардепів, але для цього потрібні зміни до Конституції.
"Якщо ми побачимо, що немає 300 голосів для того, щоб внести зміни до Конституції, будуть пропонуватися зміни в регламент, в тому числі щодо спрощення, підкреслюю, спрощення процедури зняття депутатської недоторканності і проведення дозволу як на затримання, і на арешт", - сказав голова парламенту.
Раніше утікач за кордон депутат Верховної Ради від групи "Воля народу" Олександр Онищенко опублікував в соціальній мережі сумні фотографії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?