Ватажки ДНР опинилися за крок від міжусобної бійні: з'явилися подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажки ДНР опинилися за крок від міжусобної бійні: з'явилися подробиці

Ватажки ДНР опинилися за крок від міжусобної бійні: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Протистояння між ватажком ЛНР Ігорем Плотницьким і "міністром" МГБ ЛНР Леонідом Пасічником досягло свого апогею: до Плотницького приставили посилену охорону, розповів голова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Снєгирьова.
Конфлікт почався з того, що в березні 2016 року Плотницький дав доручення керівникам силових структур припинити поставки контрабандного палива в "республіку". У відповідь на це спецгрупа МГБ ЛНР підірвала цистерни з контрабандним російським паливом на залізничній станції "Краснодон". Далі були арешти і відсторонення від посад "міністрів" ЛНР.
"До липня 2016 основним публічним показником протистояння сторін конфлікту були арешти і відсторонення від посад "міністрів" за звинуваченням у корупційних діях або профнепридатності. Зараз так званим МГБ ЛНР розглядається виключно силовий варіант вирішення проблеми, а саме: фізична ліквідація лідера протиборчої сторони", - зазначив голова ГІ, підкресливши, що Пасічник хоче вбити Плотницького.
У зв'язку з цим ватажкові ЛНР посилили охорону.
"За інформацією місцевих джерел ГІ "Права справа", російськими кураторами відданий наказ про посилення режиму охорони і збільшення кількості охоронців Плотницького. Особисту охорону лідера самопроголошеної ЛНР Плотницького здійснюють бійці російського загону спеціального призначення "Заслін" Служби зовнішньої розвідки РФ", - написав Снєгирьов.
За його словами, бійцям з охорони Плотницького не можна спілкуватися з "правоохоронцями", що несуть службу в ЛНР.
"Бійцям "Заслону", які охороняють Плотницького, заборонено спілкування з місцевими "правоохоронцями", кістяк яких складається з колишніх співробітників МВС і СБУ, з числа тих, що перейшли на бік бойовиків", - додав експерт.
Нагадаємо, що 13-14 липня мешканці окупованого міста Красний Луч у Луганській області повстали проти розміщення бойовиками так званої ЛНР в прилеглих до житлових масивів районах позицій великокаліберної артилерії, в тому числі реактивних систем залпового вогню "Град" і "Ураган".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?