Українці обрали нове ім'я для аеропорту "Бориспіль"
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці обрали нове ім'я для аеропорту "Бориспіль"

Українці обрали нове ім'я для аеропорту "Бориспіль"
Джерело:  online.ua

Завершилося онлайн-голосування на сайті Мінінфраструктури за нове ім'я для міжнародного аеропорту «Бориспіль», українці обрали гетьмана І вана Мазепу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Мінінфраструктури.
За Мазепу віддали голоси майже 12800 чоловік, тоді як за Ігоря Сікорського, який став другим, - трохи менше 9300. Третім став Казимир Малевич, у якого трохи більше 9220 голосів.


18 травня в Верховній Раді зареєстрували проект постанови про присвоєння аеропорту "Бориспіль" імені Сікорського, після чого були зареєстровані ще чотири проекти з варіантами назви.


Зрештою міністр інфраструктури Володимир Омелян вирішив провести голосування на сайті міністерства.


Відзначимо, що Іван Мазепа - державний та політичний діяч Речі Посполитої і Війська Запорізького. В історію Мазепа увійшов в 1708 році, коли таємно перейшов на сторону противника Росії в Північній війні - шведського короля Карла XII.


Як повідомляв ONLINE.UA, депутат Полтавської міськради від політичної фракції ВО Свобода Юліан Матвійчук повідомив, що 4 травня 2016 року

невідомі спробували підірвати пам'ятник Івану Мазепі в Полтаві

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?