10 країн вимагають не пускати Росію на Олімпіаду: у Путіна обурені
Категорія
Спорт
Дата публікації

10 країн вимагають не пускати Росію на Олімпіаду: у Путіна обурені

10 країн вимагають не пускати Росію на Олімпіаду: у Путіна обурені
Джерело:  online.ua

Міністр спорту Росії Віталій Мутко, коментуючи вимоги антидопінгових організацій заборонити збірній РФ виступ на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, заявив, що при прийнятті рішень потрібно уникати звернення до політики.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Спорт-експрес».
18 липня буде оприлюднена доповідь незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства під керівництвом Річарда Макларена про розслідування за інформацією про застосування російськими спортсменами допінгу на Олімпіаді в Сочі.
Раніше стало відомо, що щонайменше 10 національних антидопінгових організацій готові вимагати від президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха усунути збірну Росії від участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. У число 10 країн входять США, Канада, Німеччина, Іспанія, Японія та Швейцарія.
"За останні дні я об'їхав практично всю нашу олімпійську збірну. Всі готуються, всі відкриті, всі здали ці допінг-проби величезну кількість разів. Єфімову тільки в США відтестували 14 разів. Що ще потрібно? А потрібно прибрати політику», - заявив Мутко.
«Повинен бути простий прагматизм. Прийшли, взяли пробу. Є порушення - покарати. Ні - спортсмен чистий. А слухати, як хтось щось десь сказав або написав, і на основі цього робити висновки - ну це непрофесійно», - нарікає російський міністр спорту.
«Навіщо дурити весь світ? Ось в майбутній доповіді, очевидно, нас спробують звинуватити в тому, ніби втручалася держава. Зрозуміло, що це повна нісенітниця. І взагалі, якщо ВАДА допускає таку можливість - чи не визнання це недосконалості власної системи? Адже правила встановлюють вони. Ліцензії та акредитації теж видають вони. Так зробіть же так, щоб ніяка держава не могло втрутитися в принципі!», - міркує Мутко.
«При цьому нерозумно навіть уявити, що наша держава, яка вкладає мільярди в спорт, могла займатися якимось покриванням. Навіщо це треба? Сьогодні ти приховав, а проби зберігаються 10 років - і завтра тебе ловлять. Нісенітниця», - продовжує російський міністр.
«Але всі висновки щодо цієї доповіді, впевнений, зроблені вже давно. Залишається сподіватися на здоровий глузд МОК. А до світової антидопінгової системі питань багато", - заявив Мутко.


Як повідомляв ONLINE.UA,  Міжнародний олімпійський комітет може відсторонити збірну РФ від участі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро або не допустити до ігор росіян, які представляють окремі дисципліни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?