Спецслужба Путіна заявила, що розкрила українського "шпигуна"
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецслужба Путіна заявила, що розкрила українського "шпигуна"

Спецслужба Путіна заявила, що розкрила українського "шпигуна"

Федеральна служба безпеки Росії заявила про викриття і затримання агента Служби безпеки України, який працював перекладачем моніторингової місії ОБСЄ в Україні та за завданням українських спецслужб нібито збирав розвідінформацію про бойовиків ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
"ФСБ Росії викритий як агент СБУ і затриманий на території РФ громадянин України Артем Шестаков, який працює перекладачем спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні", - розповіли журналістам у ФСБ.
У відомстві заявили, що "згідно з отриманим від Шестакова зізнанням, влітку 2015 року, будучи співробітником місії ОБСЄ в Луганську, він виїжджав до Києва, де був завербований в агентурний апарат СБУ під псевдонімом Свагор співробітником департаменту захисту національної державності Сергієм Сліпченком".
Шестаков нібито за завданням СБУ здійснював на території ЛНР збір інформації політичного, соціально-економічного і військового характеру. Одержану ним інформацію він передавав в СБУ через інтернет.
"Зокрема, повідомляв про пересування військової техніки і особового складу, географічні координати місць дислокації підрозділів народної міліції, номери телефонів командирів", - відзначили в ФСБ.
У російській спецслужбі уточнили, що у вересні 2015 року до Шестакова також звернулися представники Головного управління розвідки Міноборони України, а в жовтні-листопаді того ж року чоловік за завданням української військової розвідки вже передавав відомості про маршрути пересування, використані автомобілі, номери телефонів одного з лідерів козацтва Дрьомова, який пізніше був убитий.
"Отримані контррозвідкою ФСБ Росії від Шестакова свідчення та документальні матеріали однозначно свідчать про те, що спецслужби України, незаконно використовуючи місію ОБСЄ, займаються на території ЛНР збором інформації військового характеру, організовують диверсійно-терористичні акти. Розкриті факти свідчать про ігнорування українськими спецслужбами норм міжнародного права", - заявили в ФСБ Росії.
Там відзначили, що з урахуванням того, що шпигунською діяльністю Шестаков не завдав шкоди безпеці Росії відповідно до чинного законодавства, йому "було дозволено повернутися на територію України, але в'їзд інформатору СБУ буде закритий".
Раніше спецслужби Росії намагалися завербувати в Москві одного зі співробітників шифрувального відділу українського посольства. За згоду пропонували вирішити питання з приватизацією майна дипломата в тимчасово анексованому Криму та сприяти перевезенню сім'ї до Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?