Хресну ходу на Київ не пропустили в центр Житомира: з'явилися відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Хресну ходу на Київ не пропустили в центр Житомира: з'явилися відео

Хресну ходу на Київ не пропустили в центр Житомира: з'явилися відео
Джерело:  online.ua

Кілька десятків активістів, учасників АТО і представників "Правого сектора" 18 липня протягом півгодини перекривали відрізок траси Житомир-Чернівці, не допустивши тим самим проходження хресної ходи Московського патріархату уздовж центральних вулиць Житомира.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».
Зрештою маршрут колони був змінений - до Спасо-Преображенського кафедрального собору кілька сотень віруючих пішли обхідним шляхом, через міське кладовище.
"Нашою метою було не допустити проходження ходи центральними вулицями Житомира, зокрема, вулицею Чуднівською і по проспекту Миру, де дислокується 95-а Житомирська окрема аеромобільна бригада. Військовослужбовці цього підрозділу загинули на війні на сході України. З учасниками ходи нам вдалося дійти згоди, щоб маршрут їхнього руху був змінений", - заявив один з організаторів пікету Олег Черняхович.
Напередодні зустрічі колони хресної ходи Московського патріархату представники дев'яти громадських організацій і політичних сил Житомира подали до міської ради заявку на проведення пікету.
"Прохід колони повз військових частин, на території яких прощалися із загиблими від рук агресорів, яких благословили священики УПЦ МП, є знущанням з пам'яті українських героїв", - сказано в описі заявки.



Як повідомляв ONLINE.UA, в Українській Православній Церкві заявили, що УПЦ не має відношення до мітингу, який влаштували окремі громадяни на Софіївській площі 17 липня, які викрикували молитви за російського царя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?