Українська церква налякала Росію: стало відомо, чого боїться Москва
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська церква налякала Росію: стало відомо, чого боїться Москва

Українська церква налякала Росію: стало відомо, чого боїться Москва
Джерело:  online.ua

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) розповів, що автокефалія УПЦ МП є одним із головних страхів для Московського патріархату.
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
«У Московському патріархаті знають, що Верховна Рада звернулася до Вселенського патріарха з проханням надати Томос (указ предстоятеля церкви з питання церковного устрою, яким, зокрема, надається автономія в управлінні або автокефалія - ​​Ред.) про автокефалію української церкви», - підкреслив він .
За словами архієпископа, «промосковські сили дуже злякалися цього звернення».
«Вони розуміють: коли Вселенський патріархат надасть українським православним визнання автокефалію, то від структур Московського патріархату в Україні залишиться, в кращому випадку, четверта частина того, що є зараз. А я думаю, що і того не буде», - зазначив Зоря.
Також він додав, що, «за даними Центру Разумкова, близько 10% опитаних підтримують єднання Української Церкви з Московським патріархатом, це їх реальна база».
«Вона може бути і менше, тому що зараз "русскій мір" готовий йти на конфлікт зі світовим православ'ям. Це ми бачили по ігноруванню Москвою Всеправославного собору. Коли люди ясно побачать, що вони розділяються з православ'ям через МП, а не об'єднуються, то не буде і цих 10 відсотків», - резюмував архієпископ.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: На Київ йдуть прихильники "русского міра", вони діють, як Путін - Євстратій Зоря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?