У Луценка збираються взятися за Авакова через його друга-бізнесмена
Категорія
Політика
Дата публікації

У Луценка збираються взятися за Авакова через його друга-бізнесмена

У Луценка збираються взятися за Авакова через його друга-бізнесмена

Генеральний прокурор України Юрій Луценко

хоче провести службове розслідування щодо приховування главою МВС Арсеном Аваковим факту наявності у нього конфлікту інтересів при розслідуванні МВС справи його бізнес-партнера Ігоря Котвицького.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "

Українську правду

", яка оприлюднила відповідь ГПУ на запит "Центру протидії корупції".


У документі ГПУ нагадала, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура з 31 грудня 2015 року здійснює процесуальне керівництво в справі про незаконне збагачення Котвицького. Водночас МВС на чолі з Аваковим розслідувало справу від 23 вересня 2015 року. Пізніше ці дві справи були об'єднані.


У ГПУ нагадали, що закон передбачає відповідальність за неповідомлення чиновником про наявність у нього "реального конфлікту інтересів, а також вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів".


У листі йдеться, що в САП немає відомостей про тиск Авакова на це слідство, тому формально факту вчинення ним адміністративного правопорушення немає.


"Разом з тим, беручи до уваги взаємини Авакова А.Б. і Котвицького І.А., обізнаність міністра про це кримінальне провадження, його повноваження щодо керівництва і слідчих органів Національної поліції..., розслідування кримінального провадження... слідчими НПУ здійснювалося в умовах потенційного конфлікту інтересів з боку міністра", - заявили у Луценка.


Аваков мав повідомити про свій конфлікт інтересів до 10 листопада.


"З метою встановлення причин і умов, що сприяло невиконанню міністром внутрішніх справ України Аваковим А.Б. вимог статті 28 закону генеральним прокурором України... ініційовано перед прем'єр-міністром України призначення службового розслідування за цим фактом", - додали в ГПУ.


Нагадаємо, що НАБУ розслідує виведення депутатом від "Народного фронту" Ігорем Котвицьким понад 40 мільйонів доларів за кордон влітку 2015 року.


Раніше

Генеральна прокуратура завела кримінальну справу стосовно лідера Радикальної партії Олега Ляшка

на підставі поширеного в мережі відео, де Ляшко нецензурно загрожує прокурору Чернігівської області Віктору Носенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?