Росію визнали винною в махінаціях з допінгом на Олімпіаді
Категорія
Спорт
Дата публікації

Росію визнали винною в махінаціях з допінгом на Олімпіаді

Росію визнали винною в махінаціях з допінгом на Олімпіаді
Джерело:  Meduza

Всесвітнє антидопінгове агентство визнало достовірною інформацію про те, що на Олімпіаді в Сочі російські чиновники з відома міністра спорту і за допомогою співробітників ФСБ підміняли проби спортсменів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу", яка оприлюднила доповідь ВАДА.
Раніше про підміну проб розповів колишній директор московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков. Після звільнення з цієї посади він поїхав в США і дав там кілька інтерв'ю. В одному з них він розповів, як в Сочі ночами підміняли проби російських спортсменів.
У доповіді, підготовленій комісією ВАДА, також йдеться, що московська антидопінгова лабораторія займалася приховуванням позитивних проб. Про це теж було відомо раніше - в колишній доповіді ВАДА говорилося, що Григорій Родченков наказав знищити понад 1000 проб напередодні перевірки агентства.
Раніше з'явилася інформація, що чотири російських спортсмени, які виграли Олімпіаду в Сочі, вживали стероїди.
Щонайменше 10 національних антидопінгових організацій вимагають від президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха усунути збірну Росії від участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. До числа 10 країн входять США, Канада, Німеччина, Іспанія, Японія та Швейцарія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?