"Правий сектор" розкрив свій план для хресної ходи в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

"Правий сектор" розкрив свій план для хресної ходи в Києві

"Правий сектор" розкрив свій план для хресної ходи в Києві

Під час хресної ходи прихожан Московського патріархату по вулицях Києва члени «Правого сектора» перебуватимуть серед учасників акції і не допустять появи імперської символіки, вдаючись до громадянського затримання.
Про це заявив спікер «Правого сектора» Артем Скоропадський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Обозреватель».
"Якщо влада їх все-таки пропустить, якщо вони підуть, як під час гей-параду, в оточенні сотень міліціонерів, тоді немає ніякого сенсу влаштовувати побоїще. Але якщо там з'явиться хоч один імперський прапор, якщо там з'явиться георгіївська стрічка або інша подібна гидота, ми, безумовно, будемо намагатися запобігти спробам провокацій шляхом цивільного затримання", - заявив він.
Також Скоропадський додав, що йому відомо «про існування, як мінімум, чотирьох ініціативних груп, які спробують перешкоджати входженню ходи до Києва".
"Тут треба діяти дуже акуратно, тому що організатори хресної ходи на те і розраховують, щоб влаштувати криваве побоїще в центрі Києва", - підкреслив він.
Представник «Правого сектора» запевнив, що члени організації будуть «дивитися по ситуації».
«Але відвертих антиукраїнських провокацій ми не допустимо", - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше учасникам хресної ходи влаштували патріотичну зустріч на кордоні Полтавської області.
Також нагадаємо, що 9 липня хресна хода, організована УПЦ МП, вийшла з Почаївської лаври в Тернопільській області у бік Києва. Також колона віруючих 3 липня вийшла у бік Києва зі Святогірської лаври на Донбасі.
Учасники акції планують завершити її в Києві 27 липня, перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?