У Луценка з'ясували, хто допоміг "Беркуту" ховатися після Майдану
Категорія
Україна
Дата публікації

У Луценка з'ясували, хто допоміг "Беркуту" ховатися після Майдану

У Луценка з'ясували, хто допоміг "Беркуту" ховатися після Майдану
Джерело:  interfax.com.ua

Генеральна прокуратура, якою керує Юрій Луценко, з'ясувала особу людини, котра організувала втечу більшості бійців спецпідрозділу "Беркут" та допомогла приховати зброю, із якої стріляли в активістів Євромайдану.

Про це повідомив керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"В даний час встановлено особу, яка допомагала ховати зброю, яке було вивезено з полку" Беркут ", також ця людина причетний до того, що сприяв вивозу бійців цієї спецроти з Києва", — повідомив він.

Горбатюк додав, що цій людині повідомили про підозру за статтею «приховування злочину».

Відповідаючи на запитання про те, чим підозрюваний займався під час Майдану, слідчий заявив: "У державних органах ця людина не працювала".

Він повідомив, що наразі вирішується питання про обрання цій людині запобіжного заходу.

У той же час Горбатюк підкреслив, що підозрюваний "організовував ці дії", але не брав у них участі особисто.

Він нагадав, що в причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві повідомлені про підозру 26 "беркутівцям", з них п'ятеро заарештовані, йде судовий розгляд.


Не менше 20 "беркутівців" втекли..


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова ГПУ  Юрій Луценко пообіцяв, що до кінця року будуть заочно засуджені усі причетні до розстрілів протестуючих на Майдані, які переховуються за межами України або в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?