Трамп завдав удару по Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп завдав удару по Україні

Трамп завдав удару по Україні
Джерело:  Голос Америки

З програмного документа Республіканської партії США була виключена норма про  надання Україні летальних озброєнь.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Голос Америки.


У матеріалі, опублікованому впливовим виданням The Washington Post, йдеться, що виключення вимоги про надання озброєнь Україні відбулося минулого тижня під тиском представників виборчої кампанії Дональда Трампа.


Після того, як на зборах комітету платформи з питань нацбезпеки одним з членів комітету було запропоновано внести поправки щодо збереження або посилення санкцій відносно Росії, посилення підтримки України і "надання летальних оборонних озброєнь", представники кампанії Трампа домоглися виключення з платформи вимоги про "надання летальних озброєнь" і заміни норми на" належну допомогу".


Після внесення відповідних змін, пропозицію була успішно проголосовано і внесено в офіційну Платформу Республіканської партії США.


Позиція виборчої кампанії Трампа з даного питання суперечить поглядам більшості республіканських лідерів у сфері зовнішньої політики.


Новина викликала жваву реакцію в колі експертів, які стежать за ситуацією в Україні.


"Якщо вас турбує безпека Польщі, Естонії, Латвії, Литви, України та інших ви не можете підтримувати Трампа", - зазначив в Twitter колишній посол США в Росії Майкл Макфол.


"Не дивно, що Кремль так сильно підтримує президентство Трампа", - зазначила відомий журналіст Юлія Іоффе.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в США в кінці червня заарештували 20-річного британця за спробу вбивства на мітингу кандидата в президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?