У Ердогана прийняли гучне рішення щодо пілотів, які збили російський Су-24
Категорія
Світ
Дата публікації

У Ердогана прийняли гучне рішення щодо пілотів, які збили російський Су-24

У Ердогана прийняли гучне рішення щодо пілотів, які збили російський Су-24
Джерело:  online.ua

Після провалу державного перевороту в Туреччині турецькі власті заарештували двох турецьких пілотів, які збили в листопаді 2015 року російський бомбардувальник Су-24.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.


За словами джерела агентства - високопоставленого турецького чиновника, - «два турецьких пілоти, які збили російський Су-24 біля сирійського кордону, були взяті під варту".


Співрозмовник агентства також уточнив, що пілоти були затримані після спроби перевороту в Туреччині.


Раніше мер Анкари Ібрахім Герчек заявляв про те, що в спробі військового перевороту брав участь один з пілотів інциденту. За його версією, пілот є учасником ісламського руху "ХИЗМЕТ", очолюваного проповідником Фетхуллахом Гюлленом, який проживає в США в вигнанні і звинувачується турецькою владою в організації військового заколоту.


Як повідомляв ONLINE.UA,  турецький суд залишив підозрюваного у вбивстві пілота російського Су-24 Алпарслана Челіка під вартою ще майже на рік - до 8 червня 2017 року.


Челіка підозрюють в зв'язку з убивством російського пілота Олега Пєшкова, розстріляного з землі під час аварії Су-24 в листопаді 2015 року. Тоді турецький винищувач F-16 збив ракетою типу "повітря - повітря" російський бомбардувальник Су-24, який брав участь в операції РФ у Сирії.


Турецька влада стверджувала, що літак порушив повітряний простір країни, але в Москві це спростовували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?