"Русскій мір" погасив Донбас: з'явилися фото з супутника
Категорія
Україна
Дата публікації

"Русскій мір" погасив Донбас: з'явилися фото з супутника

"Русскій мір" погасив Донбас: з'явилися фото з супутника
Джерело:  Вокс Україна

Українські і польські аналітики опублікували супутникові знімки, що показують, як на Донбасі значно впала освітленість території в нічний час після окупації регіону проросійськими бойовиками.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Vox Ukraine.
Аналітики надали фото з супутника нічних Києва, Донецька і Луганська в березні 2014 року, 2015 і 2016 років:


Аналітики відзначають, що один із способів непрямої оцінки економіки - вимір освітленості території в нічний час на основі супутникових фотографій. Інтенсивність освітленості тісно пов'язана з важливим показником економічної активності - споживанням електроенергії.
"У Донецьку інтенсивність нічної освітленості в порівнянні з початком збройного конфлікту на сході України знизилася приблизно вдвічі. У Луганську справи йдуть ще гірше. У березні 2015-го освітленість там впала майже до однієї третини від рівня 2014-го", - повідомляють аналітики.
Проаналізувавши зміни освітленості, аналітики зробили два важливі висновки.
"По-перше, війна значно вплинула на економічну активність сходу України... По-друге, після угод «Мінськ-1» і «Мінськ-2» ознак відновлення економіки в регіоні немає. Ситуація не поліпшилася навіть після зниження інтенсивності боїв в порівнянні з квітнем 2014 року - лютим 2015 року (принаймні судячи з даних освітленості), а економічне становище населення Донбасу залишається дуже далеким від довоєнного рівня", - відзначили аналітики.
Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях Донбасу російських танків зараз більше, ніж в Німеччині і Великобританії разом узятих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?