Бойовики на Донбасі видали фантастично нахабну вимогу щодо обміну полонених
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики на Донбасі видали фантастично нахабну вимогу щодо обміну полонених

Бойовики на Донбасі видали фантастично нахабну вимогу щодо обміну полонених

Представники ОРДО в Тристоронній контактній групі в Мінську відкинули пропозиції української сторони щодо обміну полонених за схемою 25 на 50, передавши натомість свій список з 600 осіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook представника України в гуманітарній підгрупі щодо Донбасу в Мінську Ірини Геращенко.
"Вранці від ОБСЄ отримала лист, в якому міститься відповідь ОРДО і їх так званого "уповноваженого" щодо всіх наших пропозицій щодо звільнення заручників. ОРДО пише, що у відповідь на пропозицію української сторони щодо звільнення 25 заручників, готовності передати їм 50 осіб, яких вони ж запитували, у відповідь на всі наші пропозиції передати їм 8 "саперів", щоб звільнити наших заручників, вони відмовляються. І вимагають всіх - на - всіх", - написала вона.
Геращенко додала, що бойовики передали українській стороні список з 600 осіб, половини з яких не існує.
"При цьому подають нам фантасмагоричний список з 600 осіб, половина з якого просто не існує, ми не знаємо, хто це і де ці люди. На всі заклики до логіки, гуманізму, реалістичності, адже ми готові на поступки, але потрібно шукати людей і потім шукати компроміси, а не мучити всіх нереалістичними неіснуючими списками - бачимо відмову. Це і є тероризм. І всі причетні до такого знущання з українських заручників - справжні пірати Сомалі з георгіївськими стрічками", - зазначила політик.
Раніше повідомлялося, що російська сторона під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську не висловила інтересу до затриманих в Україні громадян РФ, які воювали на боці бойовиків на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?