Туреччині після провального перевороту пообіцяли долю СРСР
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччині після провального перевороту пообіцяли долю СРСР

Туреччині після провального перевороту пообіцяли долю СРСР
Джерело:  online.ua

Російський драматург, публіцист і блогер Володимир Голишев

вважає, що Туреччину після невдалого військового перевороту очікує розвал, як це було з Радянським Союзом.


Про це Голишев заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Події в Туреччині (невдалий переворот - Ред.) можуть мати безліч негативних наслідків. Ймовірні сценарії - один гірше іншого. Ту крихку рівновагу, яка трималася останні роки, зруйновано», - вважає Голишев.


«При цьому перехід влади до військових був би меншим злом, ніж їх провал. Масштабних репресій вони б проводити не стали - виправили б деякі ердоганівські перекоси і відійшли б у бік, як уже було не раз», - продовжує російський публіцист.


«У що вилився провал, ми вже бачимо: тисячі заарештованих, звільнення суддів по всій країні, розмови про повернення смертної кари, "суди Лінча" на вулицях Стамбула. При цьому забезпечена і освічена меншість, орієнтована на Захід, яка і раніше ставилася до Ердогана (президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган - Ред.) негативно, тепер опинилася мало не в становищі заручників у власній країні», - впевнений Голишев.


«І це може виявитися фатальним для майбутнього Туреччини. Справа в тому, що групи населення, на які спирається Ердоган - інертні і недієздатні. В кінці 80-х в Радянському Союзі це називалося "агресивно-слухняна більшість", - міркує блогер.


«Після її появи Радянський Союз, як відомо, розвалився. Туреччину може очікувати щось схоже», - резюмував російський публіцист.


Більше

читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Путін і Ердоган потрібні один одному, щоб шантажувати Захід - публіцист з РФ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?