Стрілок із Казахстану пояснив свої мотиви
Категорія
Світ
Дата публікації

Стрілок із Казахстану пояснив свої мотиви

Стрілок із Казахстану пояснив свої мотиви
Джерело:  online.ua

Затриманий за напад на співробітників поліції в Алмати в Казахстані спочатку планував вбивство суддів і працівників прокуратури.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс».
Як заявив глава МВС Казахстану Калмуханбет Касимов, затриманий був допитаний і заявив, що планував «помсту всім правоохоронним органам, в тому числі і суддям, і прокурорським працівникам, спецорганів і поліції".
"Тому він вчора прийшов о 10 годині в будівлю Алмалінского районного суду, був у нього рюкзак, в якому була зброя. Він там намагався в першу чергу скоїти вбивство суддів і прокурорських працівників. Прочекавши десь більше 30-40 хвилин, нікого не побачивши, він висунувся в сторону Алмалінського РУВС, яке поруч з будівлею суду", - додав Касимов.
У той же час в лікарні Алмати помер ще один співробітник поліції, який був поранений напередодні в ході перестрілки з терористом. Про це повідомила прес-служба Департаменту внутрішніх справ (ДВД) Алмати.
«Помер старший інспектор служби спеціалізованого батальйону дорожньо-патрульної поліції лейтенант поліції Тимур Бегасілов, 1986 року народження", - сказано в повідомленні.
Таким чином, число жертв атаки "алматинського стрілка" збільшилося до шести. У лікарнях залишаються семеро постраждалих в перестрілці.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилося відео з автоматником на дорозі Алмати і стало відомо про затримання двох учасників нападу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?