Чернець Московського патріархату зізнався, що працював на бойовиків ДНР: з'явилося відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Чернець Московського патріархату зізнався, що працював на бойовиків ДНР: з'явилося відео

Чернець Московського патріархату зізнався, що працював на бойовиків ДНР: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося відео, на якому людина, що називає себе ієромонахом Нікольського Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря, зізнається в роботі на бойовиків так званої ДНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube, опубліковане на каналі Ariurus Ariurus.
При цьому неясно, коли саме був зроблений відеозапис, адже людина на відео одягнена в демісезонний, а не літній одяг.
Чоловік представився Георгієм Кратіровим, ієромонахом Нікольського Свято-Успенського Миколо-Василівського монастиря УПЦ МП в селі Нікольське Волноваського району Донецької області.
За його словами, він був завербований бойовиками так званої ДНР в травні 2014 року і з того часу активно збирав і передавав інформацію про пересування і дії підрозділів української армії.
За словами чоловіка на відео, своєму куратору-бойовику Артему Терсімонову він передавав дані за допомогою соціальних мереж.
Як стверджує чоловік, практично в той же час - в травні 2014 року - на зв'язок з ним вийшов журналіст НТВ Сергій Шеров, який повідомив священикові, що раніше працював в ФСБ.
Шеров нібито запропонував ієромонаху розповісти неправдиву історію про зупинку техніки ЗСУ мирним населенням біля села Благодатне.
"Я розповів, як командир колони нібито дав наказ своїм підлеглим відкрити вогонь по мирному населенню. Надалі я активно співпрацював з Шеровим, передаючи записи обстрілів Донецька і звинувачуючи в цьому українських солдатів. При цьому мені не було відомо, хто саме в дійсності обстрілював житлові квартали міста", - заявив чоловік на відео.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ватажок бойовиків так званої ДНР Олександр Захарченко проговорився, що його справжня мета - нові завоювання, а вже після них - будівництво мирного життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?