У Росії побачили в грі про покемонів проект ЦРУ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії побачили в грі про покемонів проект ЦРУ

У Росії побачили в грі про покемонів проект ЦРУ

Російський письменник Дмитро Рус заявив, що популярна мобільна гра Pokemon Go була розроблена внутрішнім стартапом компанії Google, чию студію спонсорував венчурний фонд ЦРУ, створений в 1999-му році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook письменника.
Гру Рokemon Go скачати можна тут.
Рус зазначив, що розробником гри від видавця Nintendo є студія Niantic Labs, внутрішній стартап компанії Google. Niantic заснований Джоном Хенком, який також заснував Keyhole, Inc ("Замкова щілина") - проект для картографування поверхні. Пізніше Keyhole, Inc був викуплений Google, який створив на його базі Google Maps, Google Earth і Goodle Streets.
"А тепер увага, стежте за руками! Keyhole, Inc спонсорувався венчурним фондом In-Q-Tel. Це фонд ЦРУ, цілком офіційно створений в 1999 році", - написав російський письменник.
Він зазначив, що за допомогою вищевказаних аплікацій були вирішені питання з оновлюваним картографуванням поверхні планети, включаючи дороги, бази та інші об'єкти, що вважалися стратегічними і секретними - раніше в цивільні карти навіть спеціально вносилися похибки.
"Залишалася одна проблема. Як зазирнути в наші будинки, підвали, тінисті алеї, казарми, держустанови і так далі, за списком? І що б ви думали? Та сама конторка, Niantic Labs, випускає геніальну вірусну іграшку, новомодної технології додаткової реальності. Варто вам завантажити додаток і дати їй належні права (доступ до камери, мікрофона, гіроскопа, GPS, пристроїв, що підключаються, в тому числі - носіїв USB тощо), і ваш телефон тут же завібрує, повідомляючи про знаходження перших трьох покемонів! Гра зажадає зняти їх з усіх боків, щасливо нагородивши вас першим успіхом. А заодно отримавши фото приміщення, де ви перебуваєте, включаючи координати і кут нахилу телефону", - пише Рус.
За його словами, встановлюючи гру, користувач погоджується з умовами оферти.
"А вона - не проста. Niantic вас офіційно попереджає: "Ми співпрацюємо з державними структурами і приватними компаніями. Ми можемо розкрити перед ними будь-яку інформацію про вас або вашу дитину...". Але хто ж це читає? А ще там є пункт 6: "наша програма не має можливості виконувати запит вашого браузера "Do not track" - "Не стеж за мною". Іншими словами - стежили і стежитимуть", - додав письменник, попередивши, що завдяки депутатам-ігроманам можна просканувати будь-яку державну установу, в тому числі - секретну.
Дмитро Рус - сучасний російський письменник, відомий як автор творів у жанрі містики, жахів, бойового фентезі. Працює в російському видавництві "Ексмо".
Нагадаємо, Pokémon Go - комп'ютерна гра з доповненою реальністю, яка наповнює реальний світ казковими істотами - покемонами, а гравці шукають їх за допомогою камери і сенсорів смартфона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?