Замах на Кернеса: справа отримала несподіване продовження
Категорія
Україна
Дата публікації

Замах на Кернеса: справа отримала несподіване продовження

Замах на Кернеса: справа отримала несподіване продовження

Мер Харкова Геннадій Кернес

має намір передати для дослідження слідчим новий осколок кулі, який лікарі вилучили у нього під час чергової операції.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Радіо Свобода

.


У коментарі виданню Кернес розповів, що операція, яку провели в Тель-Авіві 15 липня, тривала 9 годин.


"Її почали ввечері, а до ранку закінчили. Був видалений невеликий, але осколок кулі. Її витягли з м'яких тканин, але він був десь приблизно в двох сантиметрах від хребта. Також вилучили кілька залишків кісток, які були подрібнені кулею, яка зачепила хребет. Крім цього, лікарі зайшли в спинно-мозковий канал, почистили його повністю для проходження спинно-мозкової рідини. Також хірурги встановили нову сучасну конструкцію, на зразок каркаса на хребет, щоб зміцнити сам хребет", - розповів харківський міський голова.


За словами Кернеса, хірурги запевнили його, що операція дозволить відновити заняття спортом і інші реабілітаційні заходи для можливого відновлення рухової функції ніг.


"Хірурги сказали, що в цілому у мене є достатні болі в ногах, що дозволяють думати про те, що у мене є якась можливість пробивання імпульсів для ходіння, що у мене є надія на те, що я зможу рухати знову ногами. У мене є рух ніг, але не такий сильний", - зазначив політик.


Кернес заявив, що післяопераційна реабілітація триватиме до 24 липня, коли він збирається повернутися до Харкова. З 25 липня міський голова планує приступити до роботи.


Як відомо, Кернес був важко поранений в квітні 2014 року під час пробіжки. За фактом замаху на вбивство відкрито кримінальне провадження.


Нагадаємо, раніше

Геннадій Кернес хвалився, що пересуватиметься Харковом на скутері

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?