У Великій Британії зробили гучну заяву щодо Євросоюзу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії зробили гучну заяву щодо Євросоюзу

У Великій Британії зробили гучну заяву щодо Євросоюзу
Джерело:  interfax.com.ua

Юрист британського уряду Джейсон Коппел у Високому суді заявив, що Великобританія не буде в цьому році активувати статтю 50 Лісабонського договору, яка офіційно запускає процес виходу країни з Європейського союзу і визначає правила цього виходу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
Як зазначає ВВС, фактично це означає, що Британія не має наміру починати формальний вихід з Євросоюзу в цьому році.
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей вже заявляла, що стаття 50 Лісабонської угоди не повинна бути задіяна в цьому році. Поки ця стаття не була застосована жодного разу.
Раніше деякі прихильники Brexit заявляли, що негайно починати юридичний процес виходу з ЄС не обов'язково, і пропонували перед цим провести неформальні дискусії з іншими членами Євросоюзу і Єврокомісією для того, щоб врегулювати основні питання і погодити тимчасові рамки. Представники ЄС попереджали, що не вестимуть будь-які переговори з Лондоном на цю тему до тих пір, поки Великобританією не буде впроваджена в дію стаття 50 Лісабонської угоди.
У Британії також звучали заяви про те, що стаття 50 не повинна бути задіяна до президентських виборів у Франції та парламентських виборів у Німеччині (обидва голосування повинні пройти в 2017 році), щоб Brexit не ставав темою передвиборної агітації в цих країнах.
Великобританія може формально активувати дію 50-ї статті, оголосивши про це або в письмовій формі, або усно. При цьому немає повної ясності з приводу того, чи може прем'єр-міністр зробити це самостійно або ж подібне рішення повинне прийматися парламентом країни.
Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей впевнена в бажанні президента РФ Володимира Путіна підірвати норми міжнародного права і не сумнівається в тому, що Росія і КНДР залишаються головними загрозами для всього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?