У Туреччині прояснилася ситуація з 14 "захопленими путчистами" кораблями
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині прояснилася ситуація з 14 "захопленими путчистами" кораблями

У Туреччині прояснилася ситуація з 14 "захопленими путчистами" кораблями

Турецькі моряки навряд чи мали відношення до організації провального держперевороту в країні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс", який цитує свої джерела.
Турецькі ЗМІ повідомили, що організатори перевороту, можливо, захопили 14 кораблів ВМС: під час спроби військового перевороту вони перебували в Егейському та Чорному морях. Висловлювалося припущення, що деякі з судів, можливо, прямують до берегів Греції, де моряки можуть спробувати отримати притулок.
Коментуючи цю інформацію, джерело ЗМІ сказало: "Принаймні, спроба путчу ніяк не порушила плани ВМС Туреччини щодо участі в двох найбільших військово-морських навчаннях в Чорномор'ї".
Він підкреслив, що в Чорному морі дійсно є турецькі кораблі: вони беруть участь в міжнародних навчаннях.
"Зараз в Чорному морі справді перебувають до двох десятків кораблів і суден забезпечення ВМС Туреччини. До десяти вимпелів брали участь в міжнародних навчаннях Breeze-2016, що завершилися 17 липня біля берегів Румунії та Болгарії. Ще кілька турецьких кораблів задіяні в навчаннях ВМС України і країн НАТО Sea Breeze 2016, які почалися напередодні", - сказав співрозмовник агентства.
Раніше стало відомо, що після провалу спроби державного перевороту в Туреччині колишній головнокомандувач військово-повітряними силами країни генерал Акин Озтюрк визнав себе організатором заколоту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?